Natuurlijk ondernemen

Achterwerk in/uit de kast

Het is weer eens tijd voor een Achterwerk in de Kast (of uit de kast eigenlijk – kennen jullie dat VPRO programma nog?).

Ik ben Laura. Laura van Lee om precies te zijn. Dat allitereert zo lekker. Met dank aan mijn makers.

Net fabulous 40 geworden, hoewel veel mensen zeggen dat ik eruit zie als ergens in de 30 (en ik me soms als nog jonger gedraag).

Mijn bedrijf heet Dat Kan Makkelijk en ik leer/help/adviseer/coach bewuste ondernemers om de liefde voor hun vak op een duidelijke manier over het voetlicht te brengen, zodat ze het hart van hun klant raken en lekker veel mensen bereiken.

Marketing en profilering met lichtjes in je ogen dus.

Waarom ik dat doe? Nou precies door die ogen.

We hebben allemaal een eigen uniek en bijzonder talent, maar vaak raken we dat ergens in de loop van ons leven kwijt. We gaan ons best doen. We worden onzeker. We willen het goed doen.

Onze ogen raken wat dof. Er ontstaat een frons tussen.

En dat is zonde.

Als ondernemer ben je zelf het instrument van je bedrijf. Jij bent je product. Als je precies doet waar je goed in bent, dan is dat Zooooo Krachtig. En als je dat vuur kan overbrengen, dan is dat onweerstaanbaar.

Moet je dan eens naar je ogen kijken.

Ik zoek daarbij steeds naar eenvoud. Ook bij mijn klanten. ‘Wat klopt er voor jou?’

Dat is geen quick fix, geen oppervlakkig formatje met Insta-filter. Want zichtbaar worden met jouw passie kan spannend zijn

Makkelijk aan de andere kant van moeilijk dus.

Dat oppervlakkige past ook helemaal niet bij de mensen bij wie ik werk. ‘Mijn ondernemers’ hebben vaak al een paadje gelopen in hun leven. Het kwam ze niet aanwaaien.

Ze weten wat teleurstelling is. Zijn wel eens onderuit gegaan.

Maar ze hebben misschien daardoor juist ook een diep vertrouwen in het leven. Ze hebben lachrimpels. En een ongelofelijk vuur in zich wat ze met de wereld willen delen.

Als coach, fotograaf, muzikant, masseur, therapeut of spreker. Bijvoorbeeld.

Ze brengen mensen samen. Bieden schoonheid. Maken kunst.
Ze laten hun klanten kennismaken met hun diepste innerlijke stem. Hun essentie.

Geven bemoedigende zetjes, schudden wakker en spreken de waarheid.
Nu. Is. Het. Moment. De aarde. Ons hart.

Ze voelen diep en vieren hoog.

En bovenal zijn ze mens tussen de mensen.

Net als ik.

Ik heb net een appelflap naar binnen gehapt, omdat ik verdrietig was. Ik neem me voor elke week 3 keer te sporten (en dagelijks te mediteren), maar vaak komt het er niet van. En ik geef behoorlijk briljant advies aan mijn klanten, wat ik vaak zelf niet opvolg.

Daarnaast ben ik enorm gefascineerd door intimiteit, seks en liefde. Houd ik van eten met mijn handen. Muziek. Knuffelen. De Natuur in al zijn indrukwekkende perfectie. De juiste woorden vinden. En hazelnootgebakjes.

Weet je trouwens wat voor ongelofelijke opluchting het is om te stoppen met doen alsof alles op rolletjes loopt?

Heb jij daar ook zin in?
In een echt gesprek. Een goede basis voor marketing die precies bij jou past en waarmee je precies de juiste klanten kunt aantrekken. Of gewoon een lekkere korte kickstart, waardoor je ontdekt wat jouw unieke profiel is.

Bel of mail me eens.
Dan kunnen wij elkaar ook even in de ogen kijken. Zonder masker. Met lichtjes. Want de wereld mag jou gaan ontdekken.

Dag mooi mens, Laura