De Content-kapstok

Eén maand van rake content bedenken en maken, met mij als co-creator en inspirator

Jij hebt een prachtig bedrijf en je wilt er graag over vertellen, zodat je klanten jou kunnen vinden en jij jouw magic kan doen.

Maar hoe vaak komt het wel niet voor dat je ideeën hebt om jouw verhaal te delen, maar dat er niets van komt? Hoeveel concepten staan er onuitgewerkt in je schetsboekje? 

Of dat je wel wat anders aan je hoofd hebt: namelijk je bedrijf draaiend houden. Administratie. Klantcontact. Stapels wegwerken. Dus belandt het al maanden onderaan je to do lijst.

En als je er aan toe zou komen, hoe zorg je er nou voor dat die content ook daadwerkelijk meer klanten oplevert

Dat het echte voorproefjes worden van wat jij in huis hebt, zodat je publiek niet alleen snapt maar ook voelt en ziet wat je voor hen kan betekenen? 

En ze daardoor makkelijk op je aanbod instappen?

Feit is: in de waan van alledag mis jij focus en overzicht in je marketing. 

Je weet niet waar je moet  beginnen. Wat nou de kern is van dat catchy verhaal dat diep in je leeft. Want jij vindt alles even belangrijk. 

Logisch, het is je baby.

Dat aanbod waar jij met je ziel en zaligheid in gelooft, maar wat je maar niet makkelijk over het voetlicht kan brengen.

Omdat je er zelf te dicht bovenop zit.

Wat je wilt...

Je hebt de basis van je marketing op orde, het gaat je nu om één soort content waar je even gas op wilt geven met een bepaald doel: een groot bereik onder jouw ideale publiek. 

En niet zomaar, nee,  zodat jouw grote missie niet alleen een droom blijft, maar ook meer werkelijkheid wordt.

Die content kan zijn: een podcast, een lancering van je aanbod, en serie reels, een aantal superboeiende posts voor je funnel, een weggever of iets anders. 

Je wilt een concreet plan met stappen dat past bij hoe jij het liefste werkt.

Dat past bij de DNA van jouw bedrijf. Jouw kindje. 

Met vertrouwen dat wat je gaat maken jouw klant gaat raken. Vanuit oprechtheid, eenvoud, zonder de hengelen.

Zin in een lang traject heb je ook niet, je wilt kort en diep met een specifieke focus. 

Met iemand in je team die je spiegelt, je aanmoedigt, jou rozen of bh’s toewerpt (naargelang je voorkeur), je ‘accountabilly’ is en je inspirator. 

En vooral: iemand die jou goed aanvoelt en oog heeft voor de schoonheid én de kracht van het verhaal dat jij wilt overbrengen. Geen gladde marketeer, maar een mens met een groot hart, net zoals jij.

Zodat jij in je hoogste kwaliteit kan komen en dat grote publiek gaat bereiken, waarvan je diep van binnen voelt dat het mogelijk is. 

Een bak inspiratie en goeie zin

Wow wat een inspirerende sessie was dat, Laura! Je contentkapstok doet precies wat de naam belooft: een enorm stabiele kapstok bieden waar ik mijn content voor de komende tijd aan kan ophangen.

Maar hij doet ook iets dat missschien nog wel waardevoller is, namelijk een enorme bak inspiratie en goeie zin in me wakker maken. Zelfs als ik al helemaal wist wie mijn ideale klant is, nu VOEL ik het echt en kan ik nog beter vanuit HUN behoeften en verlangens nieuwe dingen maken.

En ik merk 't meteen, want het schrijven zelf gaat een stuk makkelijker én mensen reageren nu al meer op m'n eerste post. Echt een goed idee, die contentkapstok!
Laurens Kraaijenbrink
Businesscoach voor copywriters

Welkom bij De Contentkapstok

We gaan 4-6 weken samen aan het werk, waarin we sprankelende en passende content gaan ontwerpen en jij dat plan die maand gaat uitvoeren. Helemaal passend bij de DNA van jouw bedrijf en met een concrete marketingstrategie. 

Content waar jouw ideale klant van gaat watertanden.

Een echt doe-traject dus gericht op snel resultaat. Ik zit in je team en werk samen met jou of iemand uit je marketingteam en we hebben een kort lijntje. Ik reageer  op je voorstellen, content en vragen, zodat je die direct kunt toepassen. 

Ik geef je inspiratie, kijk of je content goed aansluit bij je doelgroep en geef je suggesties voor goede upsells naar je betaalde aanbod. 

Geen gedoe. Zin, plan, doen! Omdat je weet dat je samen tot meer komt dan jij in je uppie met je blinde vlekken.

Investering:

1.497,- eu ex BTW

Dit levert het op

  • Talloze haakjes | Voor boeiende en rake content, waarmee jij jouw aanbod en visie kunt op een ontspannen manier kunt delen aan jouw leukste klanten.
  • Content om te delen | In deze maand gaan we een aantal van deze haakjes ook daadwerkelijk uitwerken, zodat je aan het einde van de maand een serie posts, een aflevering of een weggever af hebt waar je een goed gevoel over hebt.
  • Houvast en focus | 1 maand, 1 focus, 1 plan.
  • Een goed verhaal | Je bent je weer bewust van je onderliggende grotere verhaal, de drijvende kracht achter waarom je dit mooie bedrijf hebt opgericht en waar je de wereld mee wil veroveren.  Een verhaal dat boeiend is voor je klanten en logisch in elkaar zit.
  • Naam in je vak | Goede content geeft naam. jij gaat meer en meer geassocieerd worden met jouw thema. Dat levert nieuwe klanten op, precies de mensen met wie je graag wilt werken. Mensen die jou op waarde schatten.
  • Zin, rust en vertrouwen | Er is weinig zo lekker voor een ondernemer als om te vlammen. Om zijn ideeën om te zetten in een prachtig verhaal of product.  Het helpt om via mij te horen waar precies het goud zit en wat je klant nodig heeft om er blij van te worden, zodat jouw verhaal ook echt goed over de bühne komt bij de juiste mensen. Dat geeft voldoening en zin. En rust.
En niet te vergeten:
  • Dankbaarheid | In de waan van alledag neem je vaak niet de tijd om te zien waar je al bent aangekomen. Wat je al hebt bereikt. Een pas op de plaats en een moment van trots en dankbaarheid zorgen ervoor dat je vol energie weer door kan op dit ondernemersavontuur.
 

De taal van mijn klant

Van Laura heb ik echt geleerd hoe ik in de belevingswereld van mijn klanten kom, en heb ik hun taal leren spreken. Het is zo logisch dat je als expert jargon gebruikt waarvan je niet door hebt hoe ontoegankelijk dat eigenlijk voor je klanten is. Mijn training zit ondertussen vol met tevreden deelnemers, en mijn sessies zitten zo vol dat ik extra dagen ben gaan werken omdat ik nu al een aantal maanden ben volgeboekt.
Florien Kortenhorst
Natuurlijk Jezelf

Hoi, ik ben Laura

Net als jij een bevlogen ondernemer die de wereld graag mooier en duurzamer wil maken.

Al mijn leven lang houd ik van mooie dingen maken die er echt toe doen.

Ik teken, knutsel, bouw, fantaseer en schrijf al sinds dat ik me kan herinneren. Mijn oma nam me op jonge leeftijd al mee naar de meest waanzinnige tentoonstellingen, zodat ik ook op nieuwe manieren leerde kijken naar mijn bekende wereld.

Ik geloof dat het aan ons als ondernemers is om moedige en grootse keuzes te maken om onze huidige wereld een duurzame toekomst te geven. 

Het overbrengen van jouw verhaal is daarbij essentieel. Zonder verhaal, zonder content, ziet en hoort niemand je. Dan ben je gewoon een webshop met het zoveelste product. Of de zoveelste wereldverbeteraar met een leuke hobby.

De kracht van goede content is dat jouw brandende verlangen en visie omgezet kunnen worden in een taal die jouw publiek snapt. Waarvoor ze in beweging komen.

Let’s do this. Samen.

Dit gaan we doen

Stap 1: Een brainstorm en ontwerpsessie

Een duidelijk contentplan vol ideeën én formats voor content waar jij zin van krijgt, passend in je marketingstrategie en bij jouw ideale klant.  En een lekker shotje inspiratie. 

Je weet precies wat je te doen staat en je staat te popelen. Dit is je kapstok.

Stap 2: Implementatie door jou met mij aan je zijde

Een plan is niets zonder uitvoering. Dat ga je deze maand dus doen.  Je gaat het contentplan uitwerken in daadwerkelijke content: posts, je podcast, foto’s met een verhaal, net wat we hebben ontworpen. 

Ik bekijk jouw concepten en geef feedback. Je kunt me deze hele maand via whatsapp vragen en audioberichtjes sturen. Of we plannen nog een tussentijdse call in. 

Ik kijk met je mee, reflecteer en ‘channel’ je klant, zodat je boeiend en duidelijk bent in je communicatie en jouw boodschap goed over kan brengen.

BONUS: Je kunt bovendien gebruik maken van een aantal handige creatieformats die ik heb gemaakt voor het schrijven van blogs, een briefing doen aan je fotograaf en het maken van je website. Ook krijg je toegang tot mijn fameuze contentplaylist, waardoor je helemaal in de zone komt.

Stap 3. De followup-sessie

Aan het einde van de 6 weken knopen we losse eindjes vast. Halen we de oogst binnen en bepalen wat je vervolgstappen nu zijn. Je voelt je voldaan en staat AAN.

Zin en frisse energie

Twee jaar geleden was ik begonnen met het maken van een podcast, maar mijn inspiratie was een eind weg. Ik wilde weer plezier krijgen in het maken ervan. Dat is gelukt. Intussen ben ik in een nieuwe flow gekomen waarbij ‘luisteraars een ervaring meegeven’ in een podcast centraal staat. Laura heeft een frisse energie, veel creatieve ideeën en sluit voor mijn gevoel goed aan bij waar ik zit. Ik heb er weer zin in!
Wendy Doeleman
Bliss Your Body

Heb je nog vragen? Stuur me gerust even een mailtje. Ik help je graag verder. Laura

Makkelijk in contact blijven?

Schrijf je dan in voor mijn mails vol tips, verhalen en ideeën voor makkelijke menselijke marketing. ​

Ik geef je gegevens nooit door aan derden. Afmelden gaat makkelijk. Meer weten? Lees mijn Privacy Verklaring.