Persoonlijke groeiZichtbaarheid

De klassiekers

Degene die me op social media volgen hebben dit denk ik al gezien: ik ben een mooi en intensief traject businesscoaching aan het volgen bij Ninke van de Leck, een van de bekende businesscoachnamen in Nederland.

Daar wordt flink aan me gemorreld. En oh boy, ik blijk nog behoorlijk wat belemmerende overtuigingen te hebben die mij en mijn bedrijf klein houden.

Ik vond altijd van mezelf dat ik daar als persoon-met-ervaring-in-persoonlijke-ontwikkeling wel voorbij gegroeid moest zijn. Pff, belemmerende overtuigingen, dat is voor beginners. Je bent je gedachten niet, duh.

Maar in deze training ben ik niet de enige. Een groep vol met allemaal succesvolle ondernemers die een enorm bedrag hebben betaald om te groeien in hun bedrijf EN die ook echt wel veel hebben gedaan in persoonlijke groei.

Echt ervaren ondernemers.

Zelfs DIE hebben nog steeds die overtuigingen.

Deze gedachtes bijvoorbeeld – herken jij ze ook?

  • ‘Dit gaat vast niet lukken, want ik heb het nog nooit gedaan’.
  • ‘Niemand zit op mij te wachten’.
  • ‘Ik ben helemaal niet speciaal genoeg om zichtbaar te worden’.
  • ‘Waarom doe ik dit eigenlijk ook alweer, er zijn veel betere dan ik’.


En ook over alleen blijven aanmodderen of investeren:

  • ‘Met mijn bedrijf zal ik nooit rijk worden, ik doe het vanuit liefde, dat is al mooi’.
  • ‘Ik moet dit alleen uitzoeken, dat is hét teken van leiderschap: zelfstandig zijn’.
  • ‘Daar heb ik het geld niet voor’.


En, komen die ook wel eens bij jou langs?

Ja, wees gerust,  je bent dus niet de enige. 

Dit zijn de klassiekers.

Juist bij trajecten die gaan over zichtbaar worden, waar marketing over gaat, komen deze twijfelstemmetjes vaak op.

Want oh boy, een bedrijf opzetten is ongelofelijk stoer, maar je staat daar wel even jouw  betrokken missie na te streven met jezelf als instrument. Hoe kwetsbaar is dat?

Precies, dat is geloof ik het moedigste wat ik me kan voorstellen.

En dus komen alle beschermers uit de kast. De stemmetjes die jou op je plek willen houden, liefst een beetje onzichtbaar, want dat is lekker veilig. Daar kunnen de beren op de weg jou niet zien en opeten.

Dus wees gerust. Het hoort erbij. Je bent normaal. En…het is zeker geen teken dat je gedachtes waar zijn. Daarover later meer.

 

Mooie dag, Laura

P.S. Heb je zin om groter te groeien en zichtbaarder te worden? Omdat je nu al voelt: ik ben mijn gedachtes niet, ik wil ECHT een verschil maken.

Dan is de Lekker Echte Content Sprint echt iets voor jou. Een speels én diep traject waarin jij jouw eigen natuurlijke vorm van marketing vindt en je zelfs zin krijgt om te gaan delen over je vak.

P.S. 2. Heb je ook zin om meer van mij ‘achter de schermen’ te zien? Volg me dan op Insta: @Laura_van_lee. Daar deel ik veel filmpjes en zie je me in actie, verwondering en soms ook frustratie ;).