Uncategorized

Een dag van beetjes

‘Mijn aandacht is versnipperd. Niet als ik voor een externe opdrachtgever werk, maar wel als ik aan mijn eigen bedrijf werk. Mijn administratie en vooral mijn marketing voelen als een worsteling.’

Ik heb een intake met Hilde. Ze is een fantastische teamcoach, die mensen in dienstverlenende beroepen helpt om beter samen te werken en onzichtbare belemmeringen op te lossen.

‘Het is alsof ik altijd aansta thuis. Mijn moederbrein staat continu aan, waardoor ik steeds maar kleine beetjes in een keer kan doen en ik er nooit echt lekker ‘in’ kom.’

Die versnipperde aandacht, die kom ik veel tegen bij de ondernemers met wie ik werk. Dat zijn vaak creatieve, bevlogen mensen. Doeners ook die overal mogelijkheden zien en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Net zoals ikzelf overigens. En jij misschien ook?

Wij kunnen goed starten, hebben een enorm creatief brein, maar afmaken is minder makkelijk. Zeker als we achter ons eigen bureau zitten. We vliegen achter elke vlinder aan.

En voordat we het weten ontstaat er een dag van ‘beetjes’. Beetje dit, beetje dat, Maar nooit iets helemaal bevredigend af. En dat is een ontzettend energielek.

Met een externe motivator gaat dat vaak makkelijker. In samenwerken. Of als iemand anders iets van je verwacht, zoals die externe opdrachtgever. Dat geeft een kader. Focus.

Maar als die vanuit jezelf moet komen. En zeker als je vanuit huis werkt, waar je omringt wordt door allemaal andere potentiële verantwoordelijkheden die je NU moet doen en die OPEENS urgenter zijn dan wat je op je zorgvuldig samengestelde to do-list hebt staan.

Want ja, een hongerig kind laat je niet beneden aan de trap jengelen, jij smeert wel weer even die boterham.  Of die was ophangen. Oh en je moet dat telefoonabonnement nog even omzetten. 

Weg focus.

Werken aan je bedrijf wordt zo een sluitpost. ‘Dat komt morgen wel weer’. En je weet zelf hoe dat kan gaan wringen.

Hoe dat anders kan?

Ik herinner Hilde aan twee dingen:

  1. Behandel je bedrijf als een aparte entiteit waar je een relatie mee hebt. Je BENT niet je bedrijf, je HEBT een bedrijf. En die heeft iets van jou nodig. Namelijk dat je even loyaal bent aan haar als aan die klant van je. Dat kan zo letterlijk gaan als afspraken maken ‘met je bedrijf’ en die in je agenda zetten.
  1. Ontdek jouw ideale voedingsbodem om in je ‘vonk en focus-modus’ te komen. Wat heb jij nodig om geïnspireerd te raken en vervolgens een aantal uur met focus te werken?

Hilde en ik ontwierpen een traject op maat met creatiedagen. Zij gaat 2 keer per maand op een mooie externe plek in de natuur werken, haar inspiratiebron. In de ochtend hebben we een sessie waarin we content gaan ontwerpen en een strategie uitzetten, daarna gaat ze aan de slag met haar bedrijf en marketing.

Aan het einde van de dag checkt ze weer bij me in. Kader. Vonk. Focus.

Die bevlogen vlinders van ons zijn een grote kwaliteit, we mogen ze af en toe een beetje helpen de juiste kant op te vliegen.

Heb je ook behoefte aan meer vonk en focus in je bedrijf? Neem dan contact met me op, ik kijk graag met je mee.

Je las een blogpost van mij, Laura van Lee

Wil je meer lezen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg me op Instagram voor behind de scenes.

Ben je ZZP-er en wil je op een meer speelse en natuurlijke manier ondernemen en het juiste publiek aantrekken? Dan kan ik je op een aantal manieren helpen.

1. Mijn populairste traject heet de Stroomversneller, daarin gaan we 12 weken op pad en ben ik je persoonlijke mentor, aanjager, co-creator en cheerleader.

2. Heb je een afgebakende vraag en wil je een maand met full focus aan de slag? Kies dan voor Gaan met die Banaan.

3. Wil je specifiek aan de slag met het maken van steengoede content om je ideale publiek te boeien en raken? Kies dan voor de Contentkapstok.

Overleggen of een van deze opties iets voor jou is? Bel of mail me even.