Leer makkelijk video’s maken

Wil je makkelijk video’s leren maken? Ontspannen, zonder veel gedoe? Vlogs maken kan jou als ontwerper of stylist enorm gaan helpen om de interesse van je klant te wekken.
 

Laat je klant zich vertrouwd voelen bij je

Je levert namelijk een persoonlijk product: je komt bij mensen thuis en gaat hun woonomgeving aanpassen. Zorg dus dat jouw klant jou beter leert kennen. Zo voelt hij zich meer vertrouwd bij je en zal je daardoor makkelijker inhuren. Video helpt daarbij.

Filmen met je telefoon. Hoe doe je dat nou op een makkelijke manier?

Ik heb een tip voor je: doe een korte cursus bij de VideoVakVrouw of bij Fabulous Business van Laura Elsman. Je leert dan snel hoe je makkelijk en toch profi je eigen video’s kan opnemen en editen. Gewoon met je telefoon.

Beide dames geven goede videotrainingen en hebben ook een andere stijl en een iets ander aanbod. Kijk dus even wat jou het beste ligt.

Technisch is dit trouwens het belangrijkste

  • Je kan gewoon met je telefoon filmen.
  • Film niet los uit de hand, maar gebruik een selfiestick, bijvoorbeeld deze (die kan je ook neerzetten). Dat geeft een rustig beeld voor de kijker.
  • Gebruik een aparte microfoon, want de microfoon in je telefoon is niet van goede kwaliteit en dat geeft slecht geluid. Bijvoorbeeld deze. Die kan je in je telefoon prikken en aan je kleding vastmaken. 
  • Heb je een iPhone 7 of hoger? Dan kan je het stekkertje van je microfoon niet directinpluggen in je telefoon, en heb je een verloopstukje nodig. Dat kreeg je bij je telefoon. Ben je het kwijt? Hier bestel je een nieuwe.


Met dank aan de Videovakvrouw voor de tips voor de spullen.