Over mij

Dit ben ik. Laura.

Een gelukkige en creatieve ondernemer met een voorliefde voor stroomdiagrammen, liefdesverhalen en slimme uitvindingen.

Dat was niet altijd zo.

Ik ben opgegroeid op een eiland, waar het motto was: ‘Werk hard, anders kan het nooit wat goeds opleveren’. Kwaliteit leveren moet een beetje pijn doen. 

Dus dat harde werken heb ik vol overgave gedaan. Want ik zat namelijk ook vol enthousiasme, creativiteit en idealisme.

Dat bleek een fatale combinatie.

Je kent vast wel het gezegde ‘beren op de weg zien?’

Nou, bij mij werden het tijgers.
In de kamer.
Echt. Levensgroot

Ik kreeg een dikke burn-out. Alles voelde als een kwestie van leven of dood: ik stond continu in de survivalstand. Totaal overprikkeld en opgefokt, en dan weer slap als een vaatdoek. Een hoofd dat maar doordraaide. En geen bandbreedte om redelijk na te denken.

Simpele dingen werden opeens heel ingewikkeld.
Boodschappen doen. Mijn huis opruimen. Koken.

Tijdens mijn herstel ontdekte ik echter een aantal mooie inzichten die ervoor zorgen dat ik jou goed kan helpen. De essentie daarvan is: hoe kunnen we ons leven kloppend inrichten, zodat we precies doen waar we goed in zijn en energie van krijgen. 

Door minder te doen, steeds meer te zijn en te betekenen. Want alles zit al in ons. Stralend en bruisend.

De vraag was natuurlijk: hoe kon ik zelf het meeste betekenen? Wanneer kom ik zelf het beste tot mijn recht?

Toen verzon ik iets slims. 

Ik dacht aan de film ‘Pay it Forward’. Als ik nou met hele enthousiaste en ambitieuze mensen zou samenwerken, ondernemende types die zelf supergoede ideeen hebben. Als ik die nou eens een zetje kon geven. Dan zou ik VIA mij, de wereld kunnen aanzetten en verbeteren.  Goed businessmodel voor idealisme toch?

Dus maakte ik een radicale stap. 

Pakistan 2015 (21)
game

Ging ik uit loondienst bij Rutgers waar ik jarenlang seksuele voorlichting had gegeven. Van Nederland tot Zuid-Afrika en van Malawi tot Pakistan.

Ik startte mijn eigen bedrijf, waarbij ik ondernemers met een mooie missie help om hun Aanknop te vinden, de liefde voor hun vak in een sterk verhaal te gieten en hun krachtige impact te halen. Marketing met diepgang dus.

Ik noemde mijn bedrijf Dat Kan Makkelijk, omdat ik geloof in de kracht van eenvoud. Je voelt precies wanneer het klopt. Wanneer jouw verhaal klopt: de ruis valt weg. De essentie staat als een huis. Alles valt samen. 

Daarmee valt ook je ploeteren weg. Poef. 

Zichtbaar worden is dan een stuk simpeler.  Je deelt gewoonweg vanuit de liefde voor je vak, omdat jij dit te doen hebt. Dit jouw kracht is. Jouw unieke expressie.

Wat ik ook ontdekte trouwens, is dat marketing stiekem een heel persoonlijk proces is.  Ondernemers die zichzelf als dienst verkopen moeten namelijk met de billen bloot. En hun hart op tafel. Daarmee is marketing een prachtige tool voor persoonlijke groei, want je komt er alles in tegen. 

En daar houd ik van. Van moedige mensen die het leven helemaal willen aangaan, inclusief alles. Dat doe ik zelf ook. 

1-16

Als je me echt kent, weet je dat...

  • Ik ben opgevoed als net aangepast Flakkees meisje, maar eigenlijk nogal een hoog flapuit-gehalte heb.
  • Ik enorm gefascineerd ben door intimiteit en seksualiteit. 13 jaar bij Rutgers was geen toeval, en nog steeds zie ik seks als groot symbool voor het hele leven.
    Hoe je seks doet, doe je alles. Als het ‘lekker’ loopt, loopt alles lekkerder. Die aanknop waar ik het steeds over heb, is ook levensenergie, Eros. 
  • Ik het liefst met mijn handen eet, het mag druipen en knoeien. Het liefste grom ik er ook bij. My true nature.
  • Ik een enorm rechtvaardigheidsgevoel heb en een groot sociaal hart. En die klimaatverandering, jongens, dat is geen grapje.  Ik doe wat ik kan, en als jij me kan vertellen hoe ik meer kan doen, let me know.
  • Ik een groot natuurliefhebber ben. Sinds dat ik op de rand van de Grand Canyon heb gestaan en heel Madeira over gewandeld ben,  ben ik ZO ontzettend onder de indruk van de kracht van de natuur. Wat een schoonheid.  Wat een wijsheid. Het stelt me ook gerust dat zoiets indrukwekkends en moois niet te bevatten is en groter is dan ons mensen.
  • Ik vroeger een half jaar op judo heb gezeten en nog steeds graag mannen in een stoeipartijtje verras met een houtgreep waar ze niet uit kunnen komen. Ha!
IMG_2539

Dankbaar

En dan nu even een Oscaruitreikingsmomentje.

Ik voel me een rijk mens. Alles wat ik heb geleerd en ervaren is ook samen met anderen. Dankzij degenen die me voorgingen. Ik noem er een paar.

Mijn lieve mama en prachtige vader, mijn grootouders en andere voorvaders en moeders. Mijn broers. Mijn stiefmoeder en vader die mij er zomaar bijkregen. Ze leerden me nieuwsgierig te zijn. Oog te hebben voor mensen. Te willen groeien en te genieten van schoonheid.

Al mijn geliefdes. Tjonge, vinden jullie de liefde ook zo’n speelplaats? Ik heb er mezelf zo goed leren kennen. Uitpakken. Struikelen. Als Phoenix uit de vlammen opstijgen. Van meisje tot vrouw. Wat een ontdekkingstocht. Wat een geduld en liefde hadden al die mannen. Mmm!

Dan ook de meer officiële paadjes van leren en ontdekken: Mijn studie psychologie waar ik mijn nieuwsgierigheid voor mensen kon botvieren. Mijn werk bij Rutgers waarbij ik heb geleerd op een integere manier te praten over het intiemste van alles – seks-. 

Het ontdekken van mijn patronen en visie tijdens mijn vele trainingen op Venwoude. Dat ik alles al ben. 

Het leren manifesteren en simpel maken in het 365 dagen succesvol jaarprogramma. Steeds minder denken en verhalen brouwen en meer voelen wat klopt tijdens tantra bij Wendy. 

En nu mijn zelf-samengestelde familie van vrienden en andere mooie ondernemers. Mensen die me uitdagen, het beste in me zien, me niet zomaar laten gaan. Mijn A-spelers.

Speaking of which: Deze website is gemaakt samen met Natasja van Collectief Geluk. Veel van de foto’s door Martine van Shoot&Write. 

Dank allemaal.

(op de rode lopert. Dit zijn dus een paar van die A-spelers)

Niets meer van me missen?

Schrijf je dan in voor mijn mails vol tips, verhalen en ideeën voor makkelijke menselijke marketing. ​

Ik geef je gegevens nooit door aan derden. Meer weten? Lees mijn Privacy Verklaring.