Natuurlijk ondernemenSterk creatief bedrijfZichtbaarheid

Je ego heeft soms een lolly nodig (en dat is okay)

Sinds dat ik een businessbuddy heb gaat het beter met mijn bedrijf.

Hij heet Laurens en is niet alleen in naam de mannelijke versie van mij – hij heeft een groot hart voor de planeet en mensen, is scherp maar ook warm, heeft een dubieus gevoel voor humor én is fenomenaal met woorden (nu wordt de vergelijking wat gênant, want riekt naar indirecte schaamteloze zelfpromotie).

Zoek hem even op, zeker als je copywriter bent en een businesscoach zoekt.

Een businessbuddy dus.

Die kan allerlei dingen voor je betekenen. Je kunt casussen bespreken a la intervisie. Je werk laten lezen en feedback vragen. Of brainstormen over nieuwe plannen.

Een van de belangrijkste functies die hij echter voor mij heeft is dat hij mij een hart onder de riem steekt.

Of zoals wij het graag noemen: wij werpen elkaar graag rozen en bh’s toe.

Want soms heeft je ego gewoon even een lolly nodig. Een complimentje. Een klopje op de schouder.

Zeker als je ZZP-er bent en doet aan online marketing.

Voor mij kan dat voelen alsof ik mijn zielenroerselen het heelal inschiet en niet weet of het ooit op een planeet landt. Lezen mensen mijn berichten? Kunnen ze er wat mee? Raak ik de juiste snaar en krijgen ze meer vertrouwen om met me samen te werken?

Of rennen ze (jij dus) juist gillend bij me weg?

Je krijgt als online dienstverlenend ondernemer nou eenmaal niet zoveel respons als een bakker waarbij je klanten over de toonbank hangen en likkebaardend vragen of ze nog zo’n lekkere appeltaart van je mogen kopen, want die was vorige keer zo hemels vurrukkulluk.

Voor een online opererende ondernemer zoals ik is het fijn als iemand af en toe tegen je zegt: ‘Hee, wat ben je lekker bezig. Goed stuk heb je geschreven.’

Of: ‘ik voel wat je wil zeggen, want ik WEET wat je in huis hebt, maar hij is het net niet.’

Ook heel welkom, want zelf heb ik natuurlijk net zoveel blinde vlekken als de gemiddelde ondernemer.

Nu denk je misschien: is die vraag om bevestiging niet een klein beetje kinderachtig? Moet ik dat als volwassen ondernemer niet allang ontgroeit zijn?

Nee. Ik geloof daar niet zo in.

Net als in die hele spiriwiri hetze tegen het ego en dat bevestiging nodig hebben een teken is van onvolwassenheid en een ongezonde hechting van je innerlijk kind aan het oordeel je ouders. Ofzoiets.

Vind ik ook een stomme gedachte.

We zijn mens en we hebben andere mensen nodig om te groeien. Om te bloeien.

Ook in je bedrijf.

Daarom ben ik graag jouw businessbuddy.
En werp ik graag licht.
Maar ook rozen of bh’s, net waar jij blij van wordt.

Want soms is het enige dat je nodig hebt in je bedrijf gewoon een klein zetje in je rug. Een compliment. En heb je het meeste aan je ego als die tevreden in een hoekje zit, sabbelend op zijn lolly.

Lijkt je dat wat? En zoek je naast complimentjes ook een scherpe blik, heldere woorden, een eerlijke spiegel en momentum? Neem dan eens een kijkje bij de Stroomversneller.

Mijn één op één traject waarin we op zoek gaan naar de essentie van jouw waarde in wat jij verkoopt én hoe je dat kunt delen met je klanten. Menselijke marketing voor duurzame en sociale ondernemers. Simpel en echt.

Dat traject waarvan Evelien zegt:
“Wat zo fijn is aan de stroomversneller: ik kan ons gesprek terugluisteren en dan hoor me mezelf dingen zeggen die ik zo kan overnemen op mijn salespagina.”

Of Laura: “Ik heb door de Stroomversneller echt een groeispurt gemaakt: ik maak een stuk meer omzet met opdrachten die allemaal goed bij me passen”.

Of Jan Wolter: “Ik heb nu een duidelijk verhaal paraat, waardoor een opdrachtgever weet wat hij aan mij heeft. Het komt nu goed op gang met workshops en aanvragen, precies zoals ik ze graag wil geven”.

Er zijn net weer twee plekken vrijgekomen voor deze herfst.

Mooie dag,
Laura

Deze blog makkelijk in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Frisse Blik. Mijn mail vol tips, verhalen en ideeën voor natuurlijke marketing.

 

Ik geef je gegevens nooit door aan derden. Meer weten? Lees mijn Privacy Verklaring.