Same different

Begin 2022 was ik volop aan het daten. Ik gebruikte daarvoor apps als Bumble en Tinder. Je kan dan aangeven binnen een straal van hoeveel kilometer de liefdesradar mag uitgaan. Ik had hem op 60 km gezet, dat leek me wel haalbaar.

Omdat ik ook wel eens naar vrienden in Mechelen en Antwerpen ging, verscheen er toch ook soms een Belg in mijn lijstje potentialen.

Zo ook in februari. Een leuke gast uit Antwerpen. Bruno de Roover. Cartoonist en scenarioschrijver. Leuk eigenwijs hoofd. Mijn interesse was gewekt.

Een paar weken daarna ontmoetten we elkaar in het echt. Van een romantische relatie is het niet gekomen, maar we inspireerden elkaar wel op andere gebieden.

Zo zijn we om de afstand te overbruggen tekeningen gaan maken, waarbij we elk onze eigen versie van een ‘ prompt’ maakten. Breedsprakig, grenzeloos, oogcontact, hoogzomer. Vrij random woorden waren de aanleiding voor vaak twee totaal verschillende tekeningen. Hij meer realistisch, ik meer abstract.

Het was mijn eerste experiment met tekenen op de IPad – en ook bedoeld als vrij spelen. Dat er een aantal wel geslaagde tekeningen uit gekomen zijn is dus mooi meegenomen.

Ik ben daar sowieso wel groot voorstander van trouwens, creëren met als doel ‘spelen’. Uitproberen, experimenteren. Alleen dan kan ik mezelf verrassen.

Met Bruno ben ik overigens ook een Podcast aan het maken: ‘ Domme Belgen en Gierige Hollanders’.

Zie meer van Bruno’s werk via www.instagram.com/see_roover

 

Breedsprakig

Likkebaarden

Blaaskaak

Vuurmaker

Hoogzomer

Grenzeloos

Wormenhotel

Eenzaamheid

Heb je interesse in mijn werk?

Of zie je mogelijkheden voor samenwerking?

Stuur me een appje (06-14 83 86 11) of een mail via laura@datkanmakkelijk.nl.