Natuurlijk ondernemenSterk creatief bedrijfZichtbaarheid

Welke liefdestaal spreek jij?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb me in de liefde vaak niet helemaal gezien gevoeld.

Dan dacht ik dat het toch logischer dan logisch was dat als mijn partner thuis kwam en ik stond al te koken, het ALLER-LIEFSTE wat hij dan kon doen, dan was om achter me te komen staan om me een knuffel te geven.

Maar nee, dan kwam hij thuis met boodschappen, gaf een snelle zoen op mijn wang en plofte dan neer op de bank met vooral zin om aan te schuiven. Boven een dampend bord. Met eten.

Lekker dan.

Of dan had ik vol liefde en aandacht zijn keuken helemaal opgeruimd en alle kruidenpotjes en conservenblikjes op alfabet gezet en dan kreeg ik een mager bedankje – in plaats van de golf aan waardering en liefde die ik had verwacht, omdat ik toch zo’n onmisbare en fijne toevoeging was op zijn leven en ik hem snapte als niemand anders.

Niet dus.

Little did I know.

Een tijdje geleden ontdekte ik het principe van de liefdestalen van Gary Chapman en dit heeft mijn kijk op intimiteit en relaties enorm geholpen.  En niet alleen dat, ook op marketing en mijn bedrijf.


Zijn idee is namelijk dat we als mens niet één voorkeur hebben om onze liefde te uiten maar vijf (aanraken, positieve woorden, tijd en aandacht, kado’s en iets voor de ander doen).

Die voorkeuren verschillen ook nog eens per persoon. En als je weet wat jouw liefdestaal is en die van je partner, dan ‘uit’ je jezelf duidelijker en ‘versta’ je elkaar veel beter.

Kortom: je gaat elkaar beter aanvoelen, zonder je stinkende best te hoeven doen om aandacht.

Zo werkt het ook in marketing. Het vinden en spreken van jouw liefdestaal in marketing is essentieel.


Hoe uit jij het makkelijkst de liefde voor je vak? Wanneer zit jij op je praatstoel? Wanneer sta jij in vuur en vlam en hoe deel je vol enthousiasme wat je allemaal kan betekenen voor iemand?

Is dat als je op een feestje staat en er een enthousiast persoon met je komt praten en je goede vragen stelt?
Is dat als je net een klant hebt geholpen en je helemaal geïnspireerd bent?
Of juist als je rustig in de natuur wandelt en de goede ideeën je om de oren vliegen?

Wat het ook is: het is niet toevallig
.

Als je weet wat jouw liefdestaal is in marketing, kun je daar jouw strategie omheen bouwen.

Je hoeft je klant niet te gaan knuffelen, als je liever als teken van liefde de boodschappen voor hem doet. Of vrij vertaald: je hoeft niet elke dag een briljant en serieus blog te posten, als jij liever je expertise deelt in een podcast. Of in een serie korte luchtige video’s.

Marketing wordt geforceerd als jij een liefdestaal probeert te spreken die niet je jouwe is. Je verliest je zin. En je voelt je niet gezien.

Dat hoeft helemaal niet. Dus daar kun je lekker mee ophouden.

Welke taal de jouwe is? Only one way to find out.
Je weet me te vinden,
Laura

Deze blog makkelijk in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Frisse Blik. Mijn mail vol tips, verhalen en ideeën voor natuurlijke marketing.

 

Ik geef je gegevens nooit door aan derden. Meer weten? Lees mijn Privacy Verklaring.