Natuurlijk ondernemenSterk creatief bedrijfZichtbaarheid

Wie ben je zelf?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind vaak dat ik een multipele persoonlijkheid heb.

Ik weet niet of het aan mijn altijd fluente vrouw-zijn ligt, maar bij mij is er lang niet altijd een pijl op te trekken ‘wie ik ben’.

Ik ervaar mezelf vaak als blij en positief en soms ben ik net een lopende bak gal. Meestal ben ik nieuwsgierig en menslievend, maar niet zo lang daarna vind ik van alles van iedereen ‘en bepaalde mensen in het bijzonder’ grom.

De ene keer huppel ik enthousiast als een jong puppy door een pagetoiletpapierfabriek en wil ik niets liever dan nieuwe ervaringen en sensaties opdoen en de wijde wereld in, vrij en onafhankelijk.

De andere keer ben ik totaal overprikkeld en lig ik liever onder een dekentje met een iemand die me stevig vasthoudt en me zachtjes toefluistert dat alles goedkomt.

Mijn zelf heeft niet één kleur. Of één behoefte. Het is een mix waarbij steeds een ander aspect weer even de hoofdkleur bepaalt, afhankelijk van de situatie. Of de persoon die ik tegenover me heb.

Bovendien groei ik ook. Mijn zelf van nu is niet meer helemaal ‘dezelfde’ als die van tien jaar geleden (hoewel ik nog steeds verbazingwekkend pijnlijk vaak in dezelfde sloten loop als toen).

Dus wie ben je nu?
Of: wie zijn je nu? 😉

Dat is ook handig om te weten in je bedrijf, omdat het bepaalt wat ‘die zelf’ dan wil (aanbieden), met welke mensen die zelf wil samenwerken, en waarom klanten met jou in zee willen gaan (jezelf profileren).  

Ik geloof namelijk wel dat er een soort consistentie in zit, en dat je invloed hebt op welk aspect van jou naar buiten komt. Je kan tenslotte zelf ook bepalen met wie je je omringt en het beste in je naar boven haalt. Welke werkplek jou energie geeft. Of van welk aanbod jij op je best bent.

Je kan meer sturen dan je denkt (en soms ook helemaal niet).

Hoe je dat bijvoorbeeld kan doen is zoals Evelien in onze Stroomversnellerstraject. 

Met Evelien heb ik de afgelopen maanden gekeken naar wat ze het liefste doet, met wie ze het liefste werkt en hoe ze dat kan vertalen naar dit aanbod op haar website en in haar blogs op een manier die bij haar past. 

Dat resulteert in haar nieuwe aanbod de Waardevolle Wandeling.

Zij gaat met je op pad nadat je een ommekeer hebt ervaren in je leven. Een mijlpaal die jou wezenlijk heeft veranderd: een geboorte, een overlijden, een scheiding of een verandering van carrière bijvoorbeeld.

Zo’n situatie waarbij je voelt: ik ben niet meer de oude, maar wie ik nu ben voelt ook nog wat vaag. Door de wandeling die je met haar maakt en de vragen die ze je stelt ontdek je je nieuwe ‘zelf’.

Die vangt ze in door haar gemaakte prachtige foto’s en een geschreven portret.     

Evelien gaat daar zelf helemaal van aan, omdat ze hiermee kan zorgen dat mensen thuis kunnen komen bij zichzelf. Tevreden. Gelukkig. Ontspannen. En trots op wat ze hebben bereikt.

Zo kan je je aanbod en marketing afstemmen op jou zelf. Tenminste die zelf die je vaak terugvindt in je bedrijf. Degene die een verandering op gang wil brengen. Die zelf die sociaal betrokken is.

En soms ook gewoon zin heeft in een grote magnum of een glas cola met een rietje.

Fijn weekend! Laura

Je las een blogpost van mij, Laura van Lee

Wil je meer lezen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg me op Instagram voor behind de scenes.

Ben je ZZP-er en wil je op een meer speelse en natuurlijke manier ondernemen en het juiste publiek aantrekken? Dan kan ik je op een aantal manieren helpen.

1. Mijn populairste traject heet de Stroomversneller, daarin gaan we 12 weken op pad en ben ik je persoonlijke mentor, aanjager, co-creator en cheerleader.

2. Heb je een afgebakende vraag en wil je een maand met full focus aan de slag? Kies dan voor Gaan met die Banaan.

3. Wil je specifiek aan de slag met het maken van steengoede content om je ideale publiek te boeien en raken? Kies dan voor de Contentkapstok.

Overleggen of een van deze opties iets voor jou is? Bel of mail me even.